Overslaan en naar de inhoud gaan

Woman

Woman - Regie: Anastasia Mikova & Yann Arthus-Bertrand

FILM: Woman - Anastasia Mikova & Yann Arthus-Bertrand

2000 vrouwen uit 50 landen vertellen over alle facetten van hun bestaan: geboorte, dood, seksualiteit, oorlog, liefde, misbruik, onderwijs, huwelijk, financiële onafhankelijkheid, macht en blijdschap. Een veelzijdig en toch intiem portret van wat het betekent om vrouw te zijn.

Dit harmonieus geweven web van getuigenissen werd geregisseerd door journaliste Anastasia Mikova en fotograaf Yann Arthus-Bertrand (HUMAN). Vrouwen overal ter wereld en uit alle lagen van de samenleving maken hun statements, soms triest en soms hilarisch, maar altijd aangrijpend en doorleefd. Dit episch project getuigt van een enorm engagement.

 

KORTFILM: Heen en weer - Lisa Foster

Ieder van ons heeft een ander ritme. Heen en weer is een dans over individuele ritmes die met elkaar samengaan, op andere momenten lijken te botsen of niet met elkaar in contact komen.

Heen en weer

Toegang
Vrije toegang
Samenvatting

Woensdag 23 september

Start film: 21u

Deuren & bar open: 19u 

 

Woman

Regie: Anastasia Mikova & Yann Arthus-Bertrand, 2019

Duur: 114 min

 

Heen en weer

Regie: Lisa Foster

Duur: 4 min 

 

Wat is er zaliger dan een fijne film in de buitenlucht op een warme septemberavond? Op verzoek van velen, terug van eventjes weggeweest: Cinema Urbana, een reeks gratis topfilms op het grote doek. Niet meer aan de Schelde, wel op Berchem's verborgen parel: de Zomerfabriek.

Neem je eigen zitje en kussens mee om extra comfortabel te zitten of zoek samen met je bubbel een plekje op de grond. Vergeet bij koudere avonden je zachte fleece deken niet! 

 

De langspeelfilm wordt voorafgegaan door een een kortfilm van een opkomende Belgische cineast, geselecteerd door BREEDBEELD. Om in de gaten te houden!

 

Cinema Urbana is zoals altijd gratis. Vanwege de huidige Covid-19 situatie zijn er wel een aantal maatregelen die we moeten opvolgen om de filmvertoningen veilig te laten verlopen:

 

- Voor Cinema Urbana hoef je niet te reserveren op voorhand: de filmvertoning is vrij toegankelijk. Kom op tijd, we kunnen maar een beperkt aantal bezoekers toelaten

 

- Bij Cinema Urbana in openlucht is het dragen van een mondmasker verplicht: bij het toekomen, tijdens de vertoning en bij het verlaten van de locatie.  

Locatie

Zomerfabriek

Adres

Minkelersstraat 2
2600 Berchem
België

51.207623, 4.437886

Iconen

drinken

_drinken

Ringleiding

_ringleiding