Overslaan en naar de inhoud gaan

Proxima

Proxima - Regie: Alice Winocour

FILM: Proxima - Alice Winocour

De ambitieuze astronaute Sarah bereidt zich voor op een langdurig verblijf aan boord van het International Space Station. Daarvoor doorloopt ze een intensief trainingsprogramma. In dit door mannen gedomineerde milieu durft Sarah nauwelijks haar twijfels en emoties te tonen. Is zij de enige die het moeilijk vindt om haar dochter - Stella is haar weak spot maar ook haar grootste motivator - voor lange tijd achter te laten? 

Een fijnbesnaard en realistisch space drama zonder één enkel ruimteshot, hoewel grotendeels opgenomen in het European Space Agency. Een inspirerend eerbetoon aan alle vrouwelijke astronauten, gedragen door een geweldig acterende Eva Green. 

 

KORTFILM: Werra - Tobias De Win

Een geanimeerde haiku waarin drie anekdotes over een wolf, een dakloze vrouw en een soldaat worden verteld via een parallelle intellectuele montage, met als insteek het evoceren van een pure observatie van de huidige ‘condition humaine’

Warra

Toegang
Vrije toegang
Samenvatting

Vrijdag 18 september

Start film: 21u

 

Proxima

Regie: Alice Winocour, 2019

Duur: 107 min

 

Werra  

Regie: Tobias De Win

Duur: 6 min

 

 

Wat is er zaliger dan een fijne film in de buitenlucht op een (na)zomeravond? Op verzoek van velen, terug van eventjes weggeweest: Cinema Urbana, een reeks gratis topfilms op het grote doek. Niet meer aan de Schelde, wel op Berchem's verborgen parel: de Zomerfabriek.

Neem je eigen zitje en kussens mee om extra comfortabel te zitten of zoek samen met je bubbel een plekje op de grond. Vergeet bij koudere avonden je zachte fleece deken niet! Je kan iets drinken op de Zomerfabriek, of neem een eigen hapje & drankje mee voor tijdens de film. 

 

Cinema Urbana is zoals altijd gratis. Vanwege de huidige Covid-19 situatie zijn er wel een aantal maatregelen die we moeten opvolgen om de filmvertoningen veilig te laten verlopen:

 

- Voor Cinema Urbana hoef je niet te reserveren op voorhand: de filmvertoning is vrij toegankelijk. Kom op tijd, we kunnen maar een beperkt aantal bezoekers toelaten

 

- Bij Cinema Urbana in openlucht is het dragen van een mondmasker verplicht: bij het toekomen, tijdens de vertoning en bij het verlaten van de locatie.  

 

- Aan de ingang vragen we, conform de huidige maatregelen, naar je persoonsgegevens. Deze gegevens worden enkel doorgegeven aan voor contact tracing bevoegde instanties van de federale overheid indien hier noodzaak voor zou zijn.

 

- Geldende maatregelen zijn onder voorbehoud van veranderende Covid-richtlijnen. Hou onze website hiervoor in de gaten.

Locatie

Zomerfabriek

Adres

Minkelersstraat 2
2600 Berchem
België

51.207623, 4.437886

Iconen

drinken

_drinken

Ringleiding

_ringleiding