Overslaan en naar de inhoud gaan

Mother

Mother - Regie: Kristof Bilsen

FILM: Mother - Kristof Bilsen

Pomm werkt in een verzorgingshuis in Thailand, dat de best mogelijke opvang biedt aan Europeanen met Alzheimer. Pomm ontfermt zich exclusief over slechts één patiënt. Haar kinderen wonen meestal bij haar moeder en haar ex-man. Terwijl Pomm treurt over de groeiende kloof met haar gezin, bereidt ze zich voor op de komst van een nieuwe bewoner. Intussen maakt Maya, een Zwitserse vrouw met Alzheimer, zich klaar voor haar vertrek naar Thailand. 

De Antwerpse documentairemaker Kristof Bilsen daagt je uit om na te denken over de rol van kinderen en ouders en over cultuurverschillen tussen oost en west. Een aangrijpende confrontatie met de grote dilemma’s des levens. 

 

KORTFILM: In the Palace - Nelson Polfliet 

Wanneer bejaarde danseres Elvira haar overleden echtgenoot Jean een laatste keer wenst terug te zien, is het de duivel die haar komt ophalen.

In the Palace

Toegang
Vrije toegang
Samenvatting

Donderdag 3 september 

Start film: 21u

Deuren en bar open: 19u 

 

Mother

Regie: Kristof Bilsen, 2019

Duur: 82 min 

 

In the Palace

Regie: Nelson Polfliet

Duur: 20 min

 

 

Wat is er zaliger dan een fijne film in de buitenlucht op een (na)zomeravond? Op verzoek van velen, terug van eventjes weggeweest: Cinema Urbana, een reeks gratis topfilms op het grote doek. Niet meer aan de Schelde, wel op Berchem's verborgen parel: de Zomerfabriek.

Neem je eigen zitje en kussens mee om extra comfortabel te zitten of zoek samen met je bubbel een plekje op de grond. Vergeet bij koudere avonden je zachte fleece deken niet! Je kan iets drinken op de Zomerfabriek, of neem een eigen hapje & drankje mee voor tijdens de film. 

 

De langspeelfilm wordt voorafgegaan door een een kortfilm van een opkomende Belgische cineast, geselecteerd door BREEDBEELD. Om in de gaten te houden!

 

Cinema Urbana is zoals altijd gratis. Vanwege de huidige Covid-19 situatie zijn er wel een aantal maatregelen die we moeten opvolgen om de filmvertoningen veilig te laten verlopen:

 

- Voor Cinema Urbana hoef je niet te reserveren op voorhand: de filmvertoning is vrij toegankelijk. Kom op tijd, we kunnen maar een beperkt aantal bezoekers toelaten

 

- Bij Cinema Urbana in openlucht is het dragen van een mondmasker verplicht: bij het toekomen, tijdens de vertoning en bij het verlaten van de locatie.  

 

- Aan de ingang vragen we, conform de huidige maatregelen, naar je persoonsgegevens. Deze gegevens worden enkel doorgegeven aan voor contact tracing bevoegde instanties van de federale overheid indien hier noodzaak voor zou zijn.

 

- Geldende maatregelen zijn onder voorbehoud van veranderende Covid-richtlijnen. Hou onze website hiervoor in de gaten.

Locatie

Zomerfabriek

Adres

Minkelersstraat 2
2600 Berchem
België

51.207623, 4.437886

Iconen

drinken

_drinken

Ringleiding

_ringleiding