Overslaan en naar de inhoud gaan

Luce

Luce - Regie: Julius Onah

FILM: Luce - Julius Onah,

Luce arriveerde 10 jaar geleden als adoptiekind uit oorlogsgebied Eritrea. Hij ontpopt zich tot een modelstudent en talentvol atleet. Tot zijn leerkracht opschrikt bij een bevlogen essay waarin Luce schrijft over de noodzaak van geweld. Radicaal gedachtegoed! Na een onrustwekkende ontdekking in zijn locker, vragen ook Luce’s ouders zich af of ze hun zoon wel écht kennen. Allen raken ze verstrikt in een web van verdachtmaking

Is Luce de über perfecte student of een asociale crimineel die op al te jonge leeftijd heeft geleerd een AK-47 te hanteren? Een confronterende psychologische thriller, balancerend tussen schuld en onschuld. Nog niet vertoond in de Belgische bioscopen.

 

KORTFILM: Frank & Chris - Rosalien Helsen 

Frank werkt in een magazijn waar hij dozen voorziet van een passend etiket. Elke dag ziet er hetzelfde uit maar dat vindt hij helemaal niet erg. Hij houdt van de eentonigheid en vind elke verandering verschrikkelijk. Als er een momentje niets te doen is, vouwt hij vogeltjes van papier. Alles verandert plots als er een nieuwe collega een deel van Franks werk komt overnemen. Frank is met die verandering allesbehalve gelukkig en hij probeert zijn nieuwe collega zo veel mogelijk te negeren tot op het moment dat hij merkt dat ze toch meer gemeen hebben dan hij eerst dacht.

Frank en chris

Toegang
Vrije toegang
Samenvatting

Zaterdag 19 september

Start film: 21u

 

Luce

Regie: Julius Onah, 2019 

Duur: 109 min

 

Frank & Chris

Regie: Rosalien Helsen

Duur: 9 min

 

Wat is er zaliger dan een fijne film in de buitenlucht op een (na)zomeravond? Op verzoek van velen, terug van eventjes weggeweest: Cinema Urbana, een reeks gratis topfilms op het grote doek. Niet meer aan de Schelde, wel op Berchem's verborgen parel: de Zomerfabriek.

Neem je eigen zitje en kussens mee om extra comfortabel te zitten of zoek samen met je bubbel een plekje op de grond. Vergeet bij koudere avonden je zachte fleece deken niet! Je kan iets drinken op de Zomerfabriek, of neem een eigen hapje & drankje mee voor tijdens de film. 

 

Cinema Urbana is zoals altijd gratis. Vanwege de huidige Covid-19 situatie zijn er wel een aantal maatregelen die we moeten opvolgen om de filmvertoningen veilig te laten verlopen:

 

- Voor Cinema Urbana hoef je niet te reserveren op voorhand: de filmvertoning is vrij toegankelijk. Kom op tijd, we kunnen maar een beperkt aantal bezoekers toelaten

 

- Bij Cinema Urbana in openlucht is het dragen van een mondmasker verplicht: bij het toekomen, tijdens de vertoning en bij het verlaten van de locatie.  

 

- Aan de ingang vragen we, conform de huidige maatregelen, naar je persoonsgegevens. Deze gegevens worden enkel doorgegeven aan voor contact tracing bevoegde instanties van de federale overheid indien hier noodzaak voor zou zijn.

 

- Geldende maatregelen zijn onder voorbehoud van veranderende Covid-richtlijnen. Hou onze website hiervoor in de gaten.

Locatie

Zomerfabriek

Adres

Minkelersstraat 2
2600 Berchem
België

51.207623, 4.437886

Iconen

drinken

_drinken

Ringleiding

_ringleiding