Overslaan en naar de inhoud gaan

Les Misérables

Les Misérables - Regie: Ladj Ly

FILM: Les Misérables - Ladj Ly

Stéphane is een groentje in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil, een licht ontvlambare wijk in de Parijse voorsteden. De rivaliteit tussen straatbendes is er overal voelbaar. Samen met twee ervaren collega’s doet Stéphane een interventie, die dreigt te ontsporen in een sfeer van geweld en provocatie. Een jongen uit de buurt legt met een drone het politieoptreden op film vast.

Er hangt oproer in de lucht, en de geur van kruitdamp. In een bruisend drama over radicalisme, tolerantie en provocatie, is de adrenaline moeilijk te bedwingen. Een boze film boordevol energie, die tijdens een spannende finale bijna dreigt over te koken.

 

KORTFILM: Looking for a home - Johannes Broux

Volg een slakje, op zoek naar een huisje… Een sprookje zonder woorden, over natuur en verwondering. In deze film plaatst maker Johannes Broux echte beestjes in een wonderlijk gedetailleerd décor, gefilmd van héél dichtbij… De magische belichting en muziek doen de rest.

Looking for a home

Toegang
Vrije toegang
Samenvatting

Donderdag 17 september

Start film: 21u

Deuren & bar open: 19u 

 

Les Misérables

Regie: Ladj Ly, 2019

Duur: 104 min

 

Looking for a home

Regie: Johannes Broux

Duur: 7 min

 

Wat is er zaliger dan een fijne film in de buitenlucht op een (na)zomeravond? Op verzoek van velen, terug van eventjes weggeweest: Cinema Urbana, een reeks gratis topfilms op het grote doek. Niet meer aan de Schelde, wel op Berchem's verborgen parel: de Zomerfabriek.

Neem je eigen zitje en kussens mee om extra comfortabel te zitten of zoek samen met je bubbel een plekje op de grond. Vergeet bij koudere avonden je zachte fleece deken niet! Je kan iets drinken op de Zomerfabriek, of neem een eigen hapje & drankje mee voor tijdens de film. 

 

De langspeelfilm wordt voorafgegaan door een een kortfilm van een opkomende Belgische cineast, geselecteerd door BREEDBEELD. Om in de gaten te houden!

 

Cinema Urbana is zoals altijd gratis. Vanwege de huidige Covid-19 situatie zijn er wel een aantal maatregelen die we moeten opvolgen om de filmvertoningen veilig te laten verlopen:

 

- Voor Cinema Urbana hoef je niet te reserveren op voorhand: de filmvertoning is vrij toegankelijk. Kom op tijd, we kunnen maar een beperkt aantal bezoekers toelaten

 

- Bij Cinema Urbana in openlucht is het dragen van een mondmasker verplicht: bij het toekomen, tijdens de vertoning en bij het verlaten van de locatie.  

 

- Aan de ingang vragen we, conform de huidige maatregelen, naar je persoonsgegevens. Deze gegevens worden enkel doorgegeven aan voor contact tracing bevoegde instanties van de federale overheid indien hier noodzaak voor zou zijn.

 

- Geldende maatregelen zijn onder voorbehoud van veranderende Covid-richtlijnen. Hou onze website hiervoor in de gaten.

Locatie

Zomerfabriek

Adres

Minkelersstraat 2
2600 Berchem
België

51.207623, 4.437886

Iconen

drinken

_drinken

Ringleiding

_ringleiding