Overslaan en naar de inhoud gaan

La Llorona

La Llorona -  Regie: Jayro Bustamante

FILM: La Llorona - Jayro Bustamant

Dertig jaar na de burgeroorlog in Guatemala wordt oud-generaal Enrique Monteverde schuldig bevonden aan zijn aandeel in de genocide, waarbij duizenden burgers werden opgesloten, gefolterd en vermoord. Door een procedurefout gaat Monteverde evenwel vrijuit en samen met zijn gezin en personeel trekt hij zich terug in hun luxueuze woning. Terwijl op straat het luide protest van de bevolking weerklinkt, wordt Monteverde binnen in huis geplaagd door akelige visioenen.

In een sobere, beheerste stijl legt regisseur Jayro Bustamante een pijnlijk stukje geschiedenis bloot. Een magisch-realistisch politiek drama waarin een familie wordt achtervolgd door haar duistere verleden.

 

KORTFILM: Carrier - Marijn Grieten 

Een reuzenrobot ontwaakt uit een eeuwenoude slaap in een post-apocalyptische wereld, waarin alle sporen van de mensheid uitgewist zijn en de natuur de orde weer hersteld heeft. Zijn enige doel is het bezorgen van zijn vracht op een aangegeven locatie. Gedurende zijn reis realiseert de robot dat er meer in het leven zit dan het opvolgen van een doelloze opdracht. Hij merkt dat hij de enige in zijn soort is en verlangt naar een gelijke, om zo de eenzaamheid tegen te gaan in deze grote, onbekende wereld.

Carrier

 

Toegang
Vrije toegang
Samenvatting

Vrijdag 4 september 

Start film: 21u 

Deuren & bar open: 19u

 

La Llorona

Regie: Jayro Bustamante, 2019 

Duur: 97 min

 

Carrier

Regie: Marijn Grieten

Duur: 7 min

 

Wat is er zaliger dan een fijne film in de buitenlucht op een (na)zomeravond? Op verzoek van velen, terug van eventjes weggeweest: Cinema Urbana, een reeks gratis topfilms op het grote doek. Niet meer aan de Schelde, wel op Berchem's verborgen parel: de Zomerfabriek.

Neem je eigen zitje en kussens mee om extra comfortabel te zitten of zoek samen met je bubbel een plekje op de grond. Vergeet bij koudere avonden je zachte fleece deken niet! Je kan iets drinken op de Zomerfabriek, of neem een eigen hapje & drankje mee voor tijdens de film. 

 

De langspeelfilm wordt voorafgegaan door een een kortfilm van een opkomende Belgische cineast, geselecteerd door BREEDBEELD. Om in de gaten te houden!

 

Cinema Urbana is zoals altijd gratis. Vanwege de huidige Covid-19 situatie zijn er wel een aantal maatregelen die we moeten opvolgen om de filmvertoningen veilig te laten verlopen:

 

- Voor Cinema Urbana hoef je niet te reserveren op voorhand: de filmvertoning is vrij toegankelijk. Kom op tijd, we kunnen maar een beperkt aantal bezoekers toelaten

 

- Bij Cinema Urbana in openlucht is het dragen van een mondmasker verplicht: bij het toekomen, tijdens de vertoning en bij het verlaten van de locatie.  

 

- Aan de ingang vragen we, conform de huidige maatregelen, naar je persoonsgegevens. Deze gegevens worden enkel doorgegeven aan voor contact tracing bevoegde instanties van de federale overheid indien hier noodzaak voor zou zijn.

 

- Geldende maatregelen zijn onder voorbehoud van veranderende Covid-richtlijnen. Hou onze website hiervoor in de gaten.

Locatie

Zomerfabriek

Adres

Minkelersstraat 2
2600 Berchem
België

51.207623, 4.437886

Iconen

drinken

_drinken

Ringleiding

_ringleiding