Overslaan en naar de inhoud gaan

J'ai perdu mon corps

J'ai perdu mon corps - Regie: Jérémy Clapin

FILM: J'ai perdu mon corps -  Jérémy Clapin

Radicaal originele film over een loslopende hand op zoek naar een lichaam. De afgehakte hand van een jonge man dwaalt door Parijs, mijmerend over zijn vroegere leven en vooral over de wonderlijke ontmoeting met het meisje Gabrielle. Gebaseerd op een boek van Guillaume Laurant over een jonge pizzakoerier die verliefd wordt op een meisje dat hij enkel via haar deurbel kent. 

Een ijzersterk staaltje grafische poëzie van rising star Jérémy Clapin. Elementen uit horror en romantiek worden elegant gemixt, tegen de achtergrond van een grimmige metropool die vorm krijgt in melancholische 3D-computeranimatie en artisanale 2D-tekeningen.

 

KORTFILM: Mother's - Hippolyte Leibovici 

Het portret van verschillende generaties in een ‘drag familie’, geprojecteerd tegen de achtergrond van de ‘backstage’ van een show. Als de lagen makeup en alcohol zowel de masculiniteit als het vrouwelijke doen verdampen beginnen hun harten zich te openen. Delicate onderwerpen komen boven drijven, gelardeerd met humor en misverstanden.

Mother's

 

Toegang
Vrije toegang
Samenvatting

Donderdag 10 september

Start film: 21u

Deuren & bar open: 19u

 

J'ai perdu mon coprs

Regie: Jérémy Clapin

Duur: 81 min 

 

Mother's

Regie: Hippolyte Leibovici

Duur: 21 min

 

Wat is er zaliger dan een fijne film in de buitenlucht op een (na)zomeravond? Op verzoek van velen, terug van eventjes weggeweest: Cinema Urbana, een reeks gratis topfilms op het grote doek. Niet meer aan de Schelde, wel op Berchem's verborgen parel: de Zomerfabriek.

Neem je eigen zitje en kussens mee om extra comfortabel te zitten of zoek samen met je bubbel een plekje op de grond. Vergeet bij koudere avonden je zachte fleece deken niet! Je kan iets drinken op de Zomerfabriek, of neem een eigen hapje & drankje mee voor tijdens de film. 

 

De langspeelfilm wordt voorafgegaan door een een kortfilm van een opkomende Belgische cineast, geselecteerd door BREEDBEELD. Om in de gaten te houden!

 

Cinema Urbana is zoals altijd gratis. Vanwege de huidige Covid-19 situatie zijn er wel een aantal maatregelen die we moeten opvolgen om de filmvertoningen veilig te laten verlopen:

 

- Voor Cinema Urbana hoef je niet te reserveren op voorhand: de filmvertoning is vrij toegankelijk. Kom op tijd, we kunnen maar een beperkt aantal bezoekers toelaten

 

- Bij Cinema Urbana in openlucht is het dragen van een mondmasker verplicht: bij het toekomen, tijdens de vertoning en bij het verlaten van de locatie.  

 

- Aan de ingang vragen we, conform de huidige maatregelen, naar je persoonsgegevens. Deze gegevens worden enkel doorgegeven aan voor contact tracing bevoegde instanties van de federale overheid indien hier noodzaak voor zou zijn.

 

- Geldende maatregelen zijn onder voorbehoud van veranderende Covid-richtlijnen. Hou onze website hiervoor in de gaten.

Locatie

Zomerfabriek

Adres

Minkelersstraat 2
2600 Berchem
België

51.207623, 4.437886

Iconen

drinken

_drinken

Ringleiding

_ringleiding