Overslaan en naar de inhoud gaan

Instinct

Instinct - Regie: Halina Reijn

FILM: Instinct - Halina Reijn

In haar nieuwe baan in de gevangenenzorg ontmoet psychologe Nicoline een zedendelinquent met een aantal zware misdrijven op zijn naam. Idris mag binnenkort voor het eerst op verlof, maar Nicole vertrouwt hem niet. Terwijl Idris haar uit alle macht probeert te overtuigen, toont hij zich een doortrapte manipulator. Ondanks haar argwaan raakt Nicoline verstrikt in een machtsspel met haar patiënt.

Actrice en schrijfster Halina Reijn debuteert met een strak geregisseerd erotisch kat-en-muis-spel. Beide hoofdpersonages verkennen vol overgave de grenzen tussen gevaar en seksualiteit, macht en overgave, aantrekking en afstoting.

 

KORTFILM: Dear Son - Aagje Van Damme 

Francis, een onderdanige en vredelievende man, werkt al heel zijn leven samen met zijn bazige moeder Bertha in hun familiebedrijf van mollenvangers. Wanneer hij zijn moeder op heel abrupte wijze verliest tijdens een werkdag op het veld, begint hij een ondergrondse zoektocht om haar te redden. Daar brengt hij echter zijn eigen leven mee in gevaar.

Dear son

 

Toegang
Vrije toegang
Samenvatting

Zaterdag 5 september

Start film: 21u

Deuren & bar open: 19u 

 

Instinct

Regie: Halina Reijn

Duur: 108 min

 

Dear Son

Regie: Aagje Van Damme 

Duur: 7 min

 

Bij deze film voorzien we audiodescriptie via de app Earcatch. Heb je vragen over de film, de app of luisterondersteuning? Contacteer nathalie@zva.be!  

 

Wat is er zaliger dan een fijne film in de buitenlucht op een (na)zomeravond? Op verzoek van velen, terug van eventjes weggeweest: Cinema Urbana, een reeks gratis topfilms op het grote doek. Niet meer aan de Schelde, wel op Berchem's verborgen parel: de Zomerfabriek.

Neem je eigen zitje en kussens mee om extra comfortabel te zitten of zoek samen met je bubbel een plekje op de grond. Vergeet bij koudere avonden je zachte fleece deken niet! Je kan iets drinken op de Zomerfabriek, of neem een eigen hapje & drankje mee voor tijdens de film. 

 

De langspeelfilm wordt voorafgegaan door een een kortfilm van een opkomende Belgische cineast, geselecteerd door BREEDBEELD. Om in de gaten te houden!

 

Cinema Urbana is zoals altijd gratis. Vanwege de huidige Covid-19 situatie zijn er wel een aantal maatregelen die we moeten opvolgen om de filmvertoningen veilig te laten verlopen:

 

- Voor Cinema Urbana hoef je niet te reserveren op voorhand: de filmvertoning is vrij toegankelijk. Kom op tijd, we kunnen maar een beperkt aantal bezoekers toelaten

 

- Bij Cinema Urbana in openlucht is het dragen van een mondmasker verplicht: bij het toekomen, tijdens de vertoning en bij het verlaten van de locatie.  

 

- Aan de ingang vragen we, conform de huidige maatregelen, naar je persoonsgegevens. Deze gegevens worden enkel doorgegeven aan voor contact tracing bevoegde instanties van de federale overheid indien hier noodzaak voor zou zijn.

 

- Geldende maatregelen zijn onder voorbehoud van veranderende Covid-richtlijnen. Hou onze website hiervoor in de gaten.

Locatie

Zomerfabriek

Adres

Minkelersstraat 2
2600 Berchem
België

51.207623, 4.437886

Iconen

drinken

_drinken

Ringleiding

_ringleiding

Audiodescriptie

_audiodescriptie