Overslaan en naar de inhoud gaan

Hors Normes

Hors Normes - Regie: Olivier Nakache & Éric Toledano,

FILM: Hors Normes -  Olivier Nakache & Éric Toledano,

Bruno en Malik leiden jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van kinderen met autisme. Een buitengewone combinatie. Ondanks hun verschillende achtergrond, werken beide mannen vlot samen. Dat ze het daarbij niet altijd zo nauw nemen met regels en voorschriften, lijkt een onbelangrijk detail. Tot inspecteurs dreigen om de boel op te doeken.

De makers van INTOUCHABLES storten zich met hun feel-good-aanpak opnieuw op een stevig thema. Het resultaat is een heerlijk entertainende en hartverwarmende film. Naast populaire Franse acteurs zoals Vincent Cassel, werd ook een aantal jongeren met autisme gecast. Met een glansrol voor Joseph, die het hart van elke kijker steelt.

 

KORTFILM: Dat ik niet vergeten wil worden - Irma Janssens 

Dat ik niet vergeten wil worden is een met de hand getekende film over bang zijn voor de dood en nietigheid, over het leven met een angststoornis en over hoe de simpele dingen het moeilijkste zijn. De film evoceert hoe alles voorbij gaat zonder houvast, het dagdagelijkse dat je naar de keel grijpt als je maar niet kan wennen aan de dood - of aan het leven.

Dat ik niet vergeten wil worden

Toegang
Vrije toegang
Samenvatting

Donderdag 24 september

Start film: 21u

 

Hors Normes

Regie: Olivier Nakache & Éric Toledano, 2019

Duur: 114 min

 

Dat ik niet vergeten wil worden

Regie: Irma Janssens 

Duur: 2 min 

 

Wat is er zaliger dan een fijne film in de buitenlucht op een (na)zomeravond? Op verzoek van velen, terug van eventjes weggeweest: Cinema Urbana, een reeks gratis topfilms op het grote doek. Niet meer aan de Schelde, wel op Berchem's verborgen parel: de Zomerfabriek.

Neem je eigen zitje en kussens mee om extra comfortabel te zitten of zoek samen met je bubbel een plekje op de grond. Vergeet bij koudere avonden je zachte fleece deken niet! Je kan iets drinken op de Zomerfabriek, of neem een eigen hapje & drankje mee voor tijdens de film. 

 

Cinema Urbana is zoals altijd gratis. Vanwege de huidige Covid-19 situatie zijn er wel een aantal maatregelen die we moeten opvolgen om de filmvertoningen veilig te laten verlopen:

 

- Voor Cinema Urbana hoef je niet te reserveren op voorhand: de filmvertoning is vrij toegankelijk. Kom op tijd, we kunnen maar een beperkt aantal bezoekers toelaten

 

- Bij Cinema Urbana in openlucht is het dragen van een mondmasker verplicht: bij het toekomen, tijdens de vertoning en bij het verlaten van de locatie.  

 

- Aan de ingang vragen we, conform de huidige maatregelen, naar je persoonsgegevens. Deze gegevens worden enkel doorgegeven aan voor contact tracing bevoegde instanties van de federale overheid indien hier noodzaak voor zou zijn.

 

- Geldende maatregelen zijn onder voorbehoud van veranderende Covid-richtlijnen. Hou onze website hiervoor in de gaten.

Locatie

Zomerfabriek

Adres

Minkelersstraat 2
2600 Berchem
België

51.207623, 4.437886

Iconen

drinken

_drinken

Ringleiding

_ringleiding