Overslaan en naar de inhoud gaan

Ema

Eme  - Regie: Pablo Larraín

FILM: Ema - Pablo Larraín

De gedwongen overplaatsing van hun adoptiezoon Polo naar een nieuw gezin, zet de relatie tussen Gastón en Ema zwaar onder druk. Ook het moderne danscollectief waar ze beiden deel van uitmaken dreigt hierdoor uit elkaar te spatten. Ema heeft een plan om Polo terug te krijgen. Gedreven door schuld, liefde, hoop en verlangen, en met hulp van haar trouwe vriendinnen (en een vlammenwerper), deinst ze voor niets terug.

De Chileense regisseur Pablo Larraín (JACKIE, NERUDA) draaide een intiem audiovisueel spektakel, vol beklemmende dans performances, dat je meevoert naar het nachtleven in de broeierige straten van Valparaiso, op de pulserende ambient-reggaeton beats van de meesterlijke Nicolas Jaar.

 

KORTFILM: Hou het licht - Jorn Mampaey

Een vuurtorenwachter leeft een vredig bestaan zonder zorgen. Dit verandert echter wanneer hij een vreemd voorwerp in de post krijgt waardoor hij begint te twijfelen aan de realiteit van zijn bestaan

Hou het licht

Toegang
Vrije toegang
Samenvatting

Woensdag 2 september 

Start films: 21u 

Deuren en bar open: 19u 

 

 

Ema

Regie: Pablo Larraín, 2019

Duur: 107 min

 

Hou het licht

Regie: Jorn Mampaey

Duur: 9 min

 

 

Wat is er zaliger dan een fijne film in de buitenlucht op een warme septemberavond? Op verzoek van velen, terug van eventjes weggeweest: Cinema Urbana, een reeks gratis topfilms op het grote doek. Niet meer aan de Schelde, wel op Berchem's verborgen parel: de Zomerfabriek.

Neem je eigen zitje en kussens mee om extra comfortabel te zitten of zoek samen met je bubbel een plekje op de grond. Vergeet bij koudere avonden je zachte fleece deken niet! 

 

De langspeelfilm wordt voorafgegaan door een een kortfilm van een opkomende Belgische cineast, geselecteerd door BREEDBEELD. Om in de gaten te houden!

 

Cinema Urbana is zoals altijd gratis. Vanwege de huidige Covid-19 situatie zijn er wel een aantal maatregelen die we moeten opvolgen om de filmvertoningen veilig te laten verlopen:

 

- Voor Cinema Urbana hoef je niet te reserveren op voorhand: de filmvertoning is vrij toegankelijk. Kom op tijd, we kunnen maar een beperkt aantal bezoekers toelaten

 

- Bij Cinema Urbana in openlucht is het dragen van een mondmasker verplicht: bij het toekomen, tijdens de vertoning en bij het verlaten van de locatie.  

 

- Aan de ingang vragen we, conform de huidige maatregelen, naar je persoonsgegevens. Deze gegevens worden enkel doorgegeven aan voor contact tracing bevoegde instanties van de federale overheid indien hier noodzaak voor zou zijn.

 

- Geldende maatregelen zijn onder voorbehoud van veranderende Covid-richtlijnen. Hou onze website hiervoor in de gaten.

Locatie

Zomerfabriek

Adres

Minkelersstraat 2
2600 Berchem
België

51.207623, 4.437886

Iconen

drinken

_drinken

Ringleiding

_ringleiding