Overslaan en naar de inhoud gaan

Carmen y Lola

Carmen y Lola - Regie: Arantxa Echevarría

FILM: Carmen y Lola - Arantxa Echevarría

Carmen, een jong zigeunermeisje uit Madrid, zal net hetzelfde doen als zoveel generaties gitanas voor haar: piepjong trouwen en een heleboel kinderen krijgen. Tot ze Lola ontmoet, die heel andere dromen heeft. Carmen is op slag verliefd. De meisjes beseffen dat hun liefde enkel mogelijk is als ze durven opboksen tegen het conservatisme van hun omgeving, al dreigen ze door hun families verstoten te worden.

In haar langspeeldebuut toont Arantxa Echevarría zich een scherp observator met veel oog voor rituelen en tradities, en voor de steelse blikken en kleine gebaren die beide meisjes uitwisselen. Een film vol ontwapenende charme en naturel.

 

KORTFILM: Provence - Kato De Boeck 

Tijdens hun jaarlijkse zomervakantie verkennen de eigenzinnige Camille en haar oudere broer Tuur de nieuwe kampeerbestemming in de Provence. Wanneer ze twee Nederlandse meisjes ontmoeten, verandert Camille's bewondering voor haar grote broer in een slepende jaloezie. Ontluikende volwassenheid verstoort de zorgeloze vakantie.

Provence

Toegang
Vrije toegang
Samenvatting

Woensdag 9 september

Start film: 21u

 

Carmen y Lola

Regie: Arantxa Echevarría, 2018

Duur: 105 min

 

Provence

Regisseur: Kato De Boeck

Duur: 22 min

 

Wat is er zaliger dan een fijne film in de buitenlucht op een (na)zomeravond? Op verzoek van velen, terug van eventjes weggeweest: Cinema Urbana, een reeks gratis topfilms op het grote doek. Niet meer aan de Schelde, wel op Berchem's verborgen parel: de Zomerfabriek.

Neem je eigen zitje en kussens mee om extra comfortabel te zitten of zoek samen met je bubbel een plekje op de grond. Vergeet bij koudere avonden je zachte fleece deken niet! Je kan iets drinken op de Zomerfabriek, of neem een eigen hapje & drankje mee voor tijdens de film. 

 

De langspeelfilm wordt voorafgegaan door een een kortfilm van een opkomende Belgische cineast, geselecteerd door BREEDBEELD. Om in de gaten te houden!

 

Cinema Urbana is zoals altijd gratis. Vanwege de huidige Covid-19 situatie zijn er wel een aantal maatregelen die we moeten opvolgen om de filmvertoningen veilig te laten verlopen:

 

- Voor Cinema Urbana hoef je niet te reserveren op voorhand: de filmvertoning is vrij toegankelijk. Kom op tijd, we kunnen maar een beperkt aantal bezoekers toelaten

 

- Bij Cinema Urbana in openlucht is het dragen van een mondmasker verplicht: bij het toekomen, tijdens de vertoning en bij het verlaten van de locatie.  

 

- Aan de ingang vragen we, conform de huidige maatregelen, naar je persoonsgegevens. Deze gegevens worden enkel doorgegeven aan voor contact tracing bevoegde instanties van de federale overheid indien hier noodzaak voor zou zijn.

 

- Geldende maatregelen zijn onder voorbehoud van veranderende Covid-richtlijnen. Hou onze website hiervoor in de gaten.

 

Locatie

Zomerfabriek

Adres

Minkelersstraat 2
2600 Berchem
België

51.207623, 4.437886

Iconen

drinken

_drinken

Ringleiding

_ringleiding