Overslaan en naar de inhoud gaan

Beats

Beats - Regie: Brian Welsh

FILM: Beats -  Brian Welsh

De zomer van 1994 staat in Schotland in het teken van beats, feesten en een schijnbaar onuitputtelijke voorraad drugs. Redenen genoeg voor de overheid om rave party’s naar de illegaliteit te verbannen. Daar laten boezemvrienden Spanner en Johno zich niet door afschrikken. Nu hun wegen onvermijdelijk zullen scheiden, willen ze zich nog een laatste nacht samen laten meevoeren door de roes van de rave.

Ondanks de nostalgie is dit een verhaal van alle tijden over vriendschap en verzet, en over “wij tegen de rest van de wereld”. Een energieke ode aan de rave cultuur, tjokvol - wat had je gedacht? - pompende beats en flashy kleuren. Met z’n allen dansend de nacht in.

 

KORTFILM: Le temps qui reste - Laura Van Passel 

Juliette en haar vader Arthur zitten elk in een roeibootje op een meer, omringd door water. Juliettes vader heeft jongdementie en zal later die de dag sterven. Tijdens hun laatste uur samen ontstaat er een spel dat heen en weer snijdt tussen mooie en minder mooie momenten. Elkaar een laatste keer vinden, afscheid in al zijn puurheid.

Le temps qui reste

Toegang
Vrije toegang
Samenvatting

Vrijdag 11 september

Start film 21u

Deuren & bar open: 19u 

 

Beats

Regie: Brian Welsh, 2019

Duur: 101 min 

 

Le temps qui reste

Regie: Laura Van Passel

Duur: 17 min

 

 

Wat is er zaliger dan een fijne film in de buitenlucht op een (na)zomeravond? Op verzoek van velen, terug van eventjes weggeweest: Cinema Urbana, een reeks gratis topfilms op het grote doek. Niet meer aan de Schelde, wel op Berchem's verborgen parel: de Zomerfabriek.

Neem je eigen zitje en kussens mee om extra comfortabel te zitten of zoek samen met je bubbel een plekje op de grond. Vergeet bij koudere avonden je zachte fleece deken niet! Je kan iets drinken op de Zomerfabriek, of neem een eigen hapje & drankje mee voor tijdens de film. 

 

De langspeelfilm wordt voorafgegaan door een een kortfilm van een opkomende Belgische cineast, geselecteerd door BREEDBEELD. Om in de gaten te houden!

 

Cinema Urbana is zoals altijd gratis. Vanwege de huidige Covid-19 situatie zijn er wel een aantal maatregelen die we moeten opvolgen om de filmvertoningen veilig te laten verlopen:

 

- Voor Cinema Urbana hoef je niet te reserveren op voorhand: de filmvertoning is vrij toegankelijk. Kom op tijd, we kunnen maar een beperkt aantal bezoekers toelaten

 

- Bij Cinema Urbana in openlucht is het dragen van een mondmasker verplicht: bij het toekomen, tijdens de vertoning en bij het verlaten van de locatie.  

 

- Aan de ingang vragen we, conform de huidige maatregelen, naar je persoonsgegevens. Deze gegevens worden enkel doorgegeven aan voor contact tracing bevoegde instanties van de federale overheid indien hier noodzaak voor zou zijn.

 

- Geldende maatregelen zijn onder voorbehoud van veranderende Covid-richtlijnen. Hou onze website hiervoor in de gaten.

Locatie

Zomerfabriek

Adres

Minkelersstraat 2
2600 Berchem
België

51.207623, 4.437886

Iconen

drinken

_drinken

Ringleiding

_ringleiding